O nas

SILKI zgodba, od naših začetkov do sodelovanja v 7. sezoni Štartaj Slovenija!

SILKI je mlada slovenska znamka kozmetike za nego las. Celoten razvoj in proizvodnja potekata v Sloveniji. Vse formulacije so naše lastne, izdelki pa se izdelujejo in polnijo v Ljubljani. Flaška je narejena v Komendi, nalepka natisnjena v Slovenj Gradcu, samo zgornji pokrovček je narejen v Italiji 🙂 Schrunchiji, ki so nastali v sodelovanju z nadarjeno mlado oblikovalko Ullo, so ročno šivani v Škofji Loki. Resnično se trudimo, da delujemo lokalno in s sodelovanjem podpiramo ostala domača podjetja. Narejeno v Sloveniji je še vedno znak kakovosti, na katerega smo lahko prebivalci deželice na sončni strani Alp še vedno zelo ponosni.

SILKI izdelki so razdeljeni na dve liniji - izdelki za nego kodrastih in izdelki za nego ravnih las. Vsak tip las ima svoje karakteristike, kar zahteva prilagojeno nego.

VOGUE MAGAZINE

01

Temno modra linija, namenjena kodrastim lasem, je v celoti skladna s CGM metodo (curly girl method), ki priporoča izogibanje določenim sestavinam, ki kodrom ne ustrezajo. Naši temni modri izdelki tako ne vsebujejo silikonov, sulfatov, parabenov, mineralnih olj ter barvil. So veganski in primerni za vse tipe kodrastih las - od rahlih valov do tesno zavitih spiral in vsega vmes. Vsebujejo skrbno izbrane sestavine kot so mango, sončnica ter lipa, ki poskrbijo za popolno negovane in definirane kodre.

02

Svetlo modra linija je namenjena ravnim lasem - še posebej takim, ki potrebujejo malce več dodatne nege. Primerna je tudi za tiste s suhimi, tankimi lasmi, ki se hitro zmastijo. Hranilne in negovalne sestavine v kombinaciji s kolagenom in botaničnimi izvlečki okrepijo in povrnejo življenje vsem ravnim lasem brez, da bi jih obtežili.

Celotna SILKI zgodba se je začela v letu 2020, ko je imel naš ustanovitelj Flavijan Tekavec dovolj naročanja dragih izdelkov za kodraste lase preko tujih spletnih strani. Odločil se je, da bo popolno formulacijo za nego svojih las sestavil kar sam. Študij socialne pedagogike, dvopredmetnega učitelja biologije/gospodinjstva ter živilstva in prehrane mu je ponudil široko paleto znanj za raziskovanje. Kmalu je izpilil še osnove formuliranja kozmetičnih izdelkov in se podal na pot za svojo lastno kremo za nego kodrov. Po številnih poskusih mu je naposled le uspelo in tako je v letu 2021 luč sveta ugledala prva verzija SILKI - takrat še pod imenom CurlVibes.

Naslednji korak in preoblikovanje grafične podobe sta nastopila v letu 2022 s sodelovanjem v 7. sezoni Štartaj Slovenija! Za mlado podjetje je ta projekt res izvrstna odskočna deska, saj so nam bili stalno na voljo strokovnjaki iz vseh področij. Tako smo izdelke postavili na police vseh 13ih INTERsparov v Sloveniji in SILKI predstavilii širši javnosti. V letu 2023 smo svoj nabor izdelkov razširili z ročno izdelanimi schrunchiji za lase in dodali še prvi korak nege las - šampon. Nastala sta dva šampona, vsak primeren za nego specifičnega tipa las. V začetku leta 2024 smo svojo prodajno mrežo razširili. Sedaj nas najdete v večini SPAR trgovin po Sloveniji. Celoten seznam najdete tukaj: https://silki.si/silki-spar-prodajna-mesta/

Če imate kakšno vprašanje ali pa bi radi delili vašo izkušnjo oz. sporočilo, nas pokličite na 051 469 413 ali pa nam pišite na [email protected]. Najdete nas tudi na družbenih omrežjih (Instagram, Facebook) in spletnem naslovu silki.si.

Veseli smo vsakega vašega odziva, sporočila in obiska v živo na kakšni stojnici 🙂